Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Izdanja

CD-ROM "Avanture Vita i Nade"

Avanture Vita i Nade, najnoviji je edukativni projekt našeg Muzeja suvremene umjetnosti, osmišljen unutar pedagoške djelatnosti Zbirke Richter.

http://www.msu.hr/vito-i-nada/ : on-line verzija

Projekt se razvijao tijekom 2007/2008. godine u suradnji s djecom, umjetnicima, dizajnerima i kustosima Muzeja. Od samog početka pozvali smo djecu da se uključe u projekt – izradu glavnih likova Vita i Nade koji su, na kraju, i stvoreni na temelju zamisli učenice Eve Kovač, a nazvani su prema Richterovim skulpturama – kao i izradu podloge za vizualno rješenje interaktivne igre. U nizu akcija ostvarenih u suradnji s Pedagoškim odjelom Muzeja suvremene umjetnosti, koristeći današnje mogućnosti tehnologije i komunikacije, osnovnoškolci su na dinamičan način uključivani u proces izrade CD-ROM-a, kroz nagradni natječaj te cikluse likovnih radionica Pozor! 3D za CD te Vito i Nada u originalu.

Želja nam je bila ostvariti suradnju s djecom osnovnoškolske dobi, kako bi se na interaktivan način, kroz igru, upoznala sa Zbirkom, umjetničkim radovima Vjenceslava Richtera te pojmovnikom umjetnosti uopće.

Autorica koncepcije i stručnih tekstova je Vesna Meštrić, kustosica Zbirke Richter, autorica scenarija i zadataka je Jelena Bračun dok je autorica ilustracija Mirela Ivanković Bielen. Autori grafičkog oblikovanja i programiranja: Dizajn studio (R)evolucija

Projekt u trajanju dvije godine realiziran je sredstvima Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport i T-Hrvatskog Telekoma, glavnog partnera Muzeja suvremene umjetnosti.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.