Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Program kultura 2007-2013 – Mogućnosti suradnje

Na Forumu „Program kultura 2007-2013 - Mogućnosti suradnje" održanom u Muzeju Mimara, ravnateljica MSU-a, Snježana Pintarić, predstavila je model uspješne suradnje našeg Muzeja i tvrtke T-HT-a na primjeru godišnjeg natječaja T-HTnagrada@msu.hr"

Ova nagrada kojom je Muzej osigurao kontinuitet otkupa radova za fundus istodobno podupirući recentnu umjetničku produkciju orijentiranu prema suvremenim tehnologijama tek je dio buduće šire suradnje koju ćemo realizirati nakon useljenja u novu zgradu.

Uz već, od strane publike i umjetnika, prepoznat projekt "T-HTnagrada@msu.hr", uspješnom se pokazala i suradnja s T-HT-om i na izradi interaktivnog CD ROM-a „Avanture Vita i Nade" koji je na inovativan način djeci osnovnoškolskog uzrasta približio djela Vjenceslava Richtera kao i samu Zbirku Richter o kojoj skrbi naš Muzej. Vjerujemo kako su upravo takvi primjeri pokazatelj budućeg smjera suradnje našeg Muzeja i tvrtki koje prepoznaju prednosti ulaganja u umjetnost u okvirima društveno odgovornog poslovanja.

Cilj Foruma bio je dodatno potaknuti produktivno partnerstvo između kulturnih institucija i gospodarskih resursa te uspješno koristiti financijske mogućnosti koje nude fondovi Europske unije. Uz predstavnike poslovnog sektora koji putem sponzorstava i donacija ulažu u kulturu, na Forumu su predstavili i ostali primjeri uspješnih projekata sponzorstava u muzejskoj djelatnosti koje su prezentirale Vesna Kusin, ravnateljica Klovićevih dvora i Vesna Jurić Bulatović, pomoćnica ravnatelja Muzeja za umjetnosti i obrt.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.