Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

T-HTnagrada@msu.hr: natječaj

MSU i T-HT objavljuju natječaj za otkup radova s područja suvremene umjetnosti za 2009. god.

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu i T-Hrvatski Telekom treću godinu za redom objavljuju Natječaj na kojem će dodijeliti četiri nagrade za radove s područja suvremene vizualne umjetnosti pod nazivom:T-HTnagrada@msu.hr. Najboljim radovima prijavljenim na natječaj T-HTnagrada@msu.hr bit će dodijeljene otkupne novčane nagrade.

T-Hrvatski Telekom 2007. godine postao je glavni partner Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Prva izložba održana je 2007. god. i ova se inicijativa potvrdila kao jedan od najvažnijih i najvitalnijih izložbenih projekata suvremene umjetnosti u posljednjih nekoliko godina. Vjerujemo da će ovo izdanje Natječaja biti poseban izazov hrvatskim umjetnicima u trenutku kada nam predstoji preseljenje i kada je potpuno izvjesno da će izložba odabranih radova biti održana u novoj zgradi Muzeja suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17. Dosadašnjih šest nagrađenih i dva otkupljena rada već su našli svoje mjesto u budućoj T-HT zbirci.

Natječajem pozivamo na suradnju umjetnike i apsolvente visokoškolskih institucija, čiji interes zaokuplja medijska umjetnost ali i tradicionalni mediji ili pak područja koja nastaju njihovim presijecanjem.

Nagrade: Bit će dodijeljene sljedeće otkupne nagrade u neto iznosima: 1. nagrada iznosi 75.000,00 kuna, 2. nagrada iznosi 70.000,00 kuna, a 3. 65.000,00 kuna. 4. nagrada bit će Nagrada publike u neto iznosu od 15.000,00 kuna. Publika će birati radove nakon izložbe koju će od odabranih radova pripremiti Stručno povjerenstvo. Otkupljeni radovi postat će dijelom buduće T-HT zbirke. Koncept buduće zbirke obuhvaća radove temeljene na novim tehnologijama komunikacije, multimedijalnoj proizvodnji slike i zvuka, odnosno, s jedne strane medijsku umjetnost, kao što su video, eksperimentalni film i internetska umjetnost, a s druge strane područje presijecanja umjetnosti i tehnologije, kao što su robotička i elektronička umjetnost. No, područje interesa obuhvaća i one radove koji pomiču granice tradicionalnih medija u odnosu spram vizualnih umjetnosti i društvenih zbivanja.

Pravo prijave imaju državljani Republike Hrvatske. Umjetnik/umjetnica može prijaviti najviše jedno vlastito djelo, nastalo nakon 1. siječnja 2006. god.. Umjetnik/umjetnica treba omogućiti Stručnom povjerenstvu uvid u izvedeno djelo. Prijava za Natječaj u obliku prijavnice možete preuzeti ovdje klikom na riječ "prijavnica" ili na www.msu.hr / Press. Prijava mora sadržavati: osobne podatke: ime, prezime, adresu, telefon, e-mail adresu; profesionalni životopis; dokumentaciju o prijavljenom radu s tehničkim podacima o radu (naziv, godina, tehnika, dimenzije, mjesto izlaganja); dokumentacija uključuje obavezno fotografiju ili nacrt rada (18x24 cm), te iste podatke na CD-u (jpeg, 300 dpi) odnosno DVD-u, ukoliko je riječ o video i filmskim radovima, te tekstualno objašnjenje rada (koje sadrži: umjetnikovo stajalište i precizan opis rada - materijale, postupke i prostornu dispoziciju). Moguće je priložiti i dodatnu dokumentaciju.

Pored javnog i otvorenog, Natječaj je i pozivnog karaktera. Na Natječaj su pozvani sljedeći umjetnici: Igor Grubić, Vlatka Horvat, Antun Maračić, Marko Tadić i Vlasta Žanić.

Radove ocjenjuje i odabire Stručno povjerenstvo koje čine predsjednica, mr. Snježana Pintarić, v. d. ravnateljice Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, njezin zamjenik, Peter Pakesch, intendant Kunsthausa u Grazu, Austrija, te članovi Nada Beroš, viša kustosica u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, Ivan Faktor, medijski umjetnik, Branko Franceschi, ravnatelj HDLU-a, Lala Raščić, medijska umjetnica, te Robert Storr, dekan na Yale School of Art u New Havenu, SAD.


Natječaj je otvoren do 11. siječnja 2010.
Zakašnjele ili nepotpune prijave neće se razmatrati.

Molimo Vas da prijave šaljete na adresu:

Muzej suvremene umjetnosti,
Habdelićeva 2
10000, Zagreb
za Natječaj T-HTnagrada@msu.hr

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.