Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Predstavljanje novog MSU u Sarajevu

U povodu skorog svečanog otvorenja nove zgrade i predstavljanja MSU-a u susjednim zemljama i srodnim institucijama, u ponedjeljak 16. 11. 2009. održana je konferencija za novinare u Art Depou kolekcije Muzeja savremene umjetnosti Ars Aevi u Sarajevu.

Pred brojim okupljenim novinarima iz gotovo svih važnijih medija u BiH, govorili su domaćini Enver Hadžiomerspahić, generalni direktor Ars Aevija, Ilija Šimić, predsjednik fondacije Ars Aevi te dogradonačelnik Grada Sarajeva Miroslav Živanović, dok su MSU predstavljale Željka Udovičić, predstavnica Poglavarstva Grada Zagreba i Snježana Pintarić, ravnateljica.

Gospodin Enver Hadžiomerspahić, osim upućenih čestitki, izrazio je i nadu da će novi MSU moći pružiti nove mogućnosti za daljnju saradnju dviju institucija.
„Velika nam je čast da su naši prijatelji iz Zagreba prepoznali vrijednosti projekta i kolekcije Ars Aevi, te da su odabrali nas kao partnera i naš prostor kao mjesto gdje će promovirati svoj novi muzej." Iskoristio je prigodu da sve nazočne pozove na obilježavanje desetogodišnjice dolaska kolekcije Ars Aevi u Sarajevo, koje će se održati 19. 12. 09. Tog će dana kolekcije u art-depou biti12 sati otvoren za javnost.

Novinare je najviše zanimala tema financiranja zgrade i institucije, koncepcija postava te programi kojima će se privući publika u muzej.

 

Dodatne informacije: Odjel marketinga, tel. (01) 6052735


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.