Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Isprika za otvorenje

Priopćenje za medije u povodu otvorenja Muzeja suvremene umjetnosti

Otvorenje Muzeja suvremene umjetnosti 11. 12. 2009. nedvojbeno je bio događaj koji je svekolika javnost prepoznala kao izniman trenutak u novijoj hrvatskoj povijesti.

Muzej suvremene umjetnosti najtoplije zahvaljuje svima koji su prisustvovali toj veličanstvenoj večeri. Na žalost, zbog izvanredno velikog odaziva posjetitelja mnogi su vani čekali na ulazak. Do zastoja je došlo zbog nemogućnosti da prostor s umjetninama iz sigurnosnih razloga odjednom primi toliku količinu ljudi, te dijelom zbog protokola i osiguranja štićenih osoba koje su nazočile svečanosti otvorenja, kao i zbog izravnog televizijskog prijenosa koji ima svoje zahtjeve. Muzej se najiskrenije ispričava svima koji su čekali ili izgubili strpljenje pa odustali. Pozivamo i njih i sve druge ljude koje zanima umjetnost da ove i sljedeće nedjelje besplatno dođu u razgledavanje stalnog postava „Zbirke u pokretu" i izložbe „Akvizicije 2004-2009.", te da prisustvuju svim drugim događanjima u Muzeju, što nam je omogućio naš glavni partner T-HT.

Istodobno željeli bismo ukazati na činjenicu kako se prvi put u nas dogodio jedan fenomen: na tisuće ljudi je čekalo da uđu u MUZEJ, a ne primjerice na stadion ili kakav koncert. I to je prekretnica u kulturnoj povijesti Zagreba: doista je postao svjetskom metropolom, jer ne samo što je dobio muzej koji će se od sada bilježiti na svjetskim kulturnim kartama, nego je i stekao iskustvo da je muzejski sadržaj toliko atraktivan da je privukao pet-šest tisuća posjetitelja u jednoj noći. U velikim metropolama svijeta, poput Pariza, Londona ili New Yorka tisuće ljudi, s pozivnicama, strpljivo satima stoje u redu da bi ušli na kakvu atraktivnu izložbu. Taj se fenomen u noći 11. 12. dogodio i Zagrebu.

Jadranka Pintarić, PR

publicrelations@msu.hr

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.