Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Maštovit početak godine u radionicama za djecu

U Novoj godini ciklus kreativnih radionica započeo je zanimljivim temama: umjetničke krivotvorine i crtanje snova.

Protekle subote, u sklopu ciklusa kreativnih radionica Kod kuće je najgore u prostoru Školice, mladi posjetitelji mogli su upoznati rad umjetnika Dalibora Martinisa. Umjetnik, čije je djelo pod nazivom Krivotvorine izloženo u MSU-u, nadahnuo je mlade sudionike da naprave vlastite krivotvorine od novčanica, karti gradova i slika poznatih umjetnika te tako načine vlastita umjetnička djela. Voditeljica radionice bila je akademska slikarica Ksenija Filipović, a viša kustosica i voditeljica Pedagoškog odjela Nada Beroš, sve je to osmislila u sklopu programa Eduakcija.

Moj neobičan san naslov je radionice koja je bila u nedjelju. Radionica inspirirana djelima Josipa Seissela, avangardnog umjetnika koji bilježi svoje snove i prikazuje ih na maštovit i neobičan način, pozvala je mlađu djecu na igru kolažima i predočavanju vlastitih snova. Veseli dječji snovi krasan su način da se uđe u Novu godinu.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.