Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Zbirke u pokretu

Projekti u vanjskom prostoru

Projekti u vanjskom prostoru Muzeja integralni su dio Zbirki u pokretu, a nalaze se na ulaznim terasama, na krovu, ispod pojedinih krila zgrade...

Jedni su velikih dimenzija i bučni, a drugi pak diskretni i samozatajni. Ovdje ćemo ih tek nabrojiti i locirati kako ne bi promakli vašoj pažnji. Skulptura poljskog umjetnika Mirosława Bałke Oči pročišćenja nalazi se na južnoj ulaznoj platformi, , interaktivna instalacija-skulptura njemačkog umjetnika Carstena Höllera Dvostruki tobogan povezala je sve etaže sjevernog krila zgrade; neonska instalacija Riječi, neoni i baloni, Ante Jerkovića, u svjetliku sjevernog krila; svjetleći neonski objekt Umjetnik pri radu hrvatskog medijskog umjetnika Dalibora Martinisa na krovu je južnog krila zgrade, te audioinstalacija Bojno polje hrvatskog medijskog umjetnika Antuna Božičevića na krovnoj terasi Muzeja.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.