Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

ODRŽANA PRVA RADIONICA O MODI

Kreativna radionica koja je proteklog vikenda održana u već popularnom prostoru Školice u MSU-u, bila je nešto drugačija od ostalih. Osmislila ju je modna dizajnerica Lidija Fištrek pod nazivom Art 2 Wear (Umjetnost za odjenuti).

U subotu su mlade sudionice modne radionice, u dobi od 13 do 19 godina, odabrale umjetnička djela iz postava MSU-a koja su ih se najviše dojmila, a potom su ih skicirale i reintepretirale u vlastite crteže. Također su ih upotpunile zanimljivim sloganima i porukama koje karakteriziraju određenog umjetnika ili umjetnički pokret.

Njihove je crtačke radove voditeljica radionice prenijela na računalo te zatim na folije preslikače, koje su u nedjelju zapeglavale na bijele majice. Nakon male modne revije djevojke su svoje majice ponijele kući te tako sada u svome ormaru imaju prava unikatna djela nadahnuta djelima iz MSU-a.

Dodatne informacije: eduakcija@msu.hr


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.