Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Ciklus kreativnih radionica KOD KUĆE JE NAJGORE

Seriju likovnih, glazbenih i kazališnih radionica uz retrospektivnu izložbu Aleksandra Srneca Prisutna odsutnost, u suradnji s Učilištem ZKM-a i glazbenim pedagozima, započinjemo likovnom radionicom Pokrenuti liniju.


Subota 23.1. od 16 do 18 sati

Pokrenuti liniju naslov je likovne radionice koja polazi od pokrenute točke-crte koja će se postupno materijalizirati i pretvoriti u tijelo u prostoru.

Tijekom sljedeća tri tjedna mladi sudionici će uz pomoć likovnih, glazbenih i kazališnih pedagoga kreirati predstavu koja je nadahnuta djelima svestranog umjetnika i eksperimentatora Aleksandra Srneca, majstora svjetla i pokreta, a koja će se premijerno izvesti u Dvorani Gorgona u nedjelju, 7. 2. 2010. u 17 i 18 sati.

Nedjelja 24.1. od 11 do 13 sati

Linija kao tijelo

Druga likovna radionica kojom nastavljamo propitivati temu linije, svjetla, pokreta i materije uz izložbu Aleksandra Srneca naslovljena je Linija kao tijelo. Uz pomoć žica različitih debljina, savitljivosti i boja, kao i svjetla koje će dodatno oblikovati te prostorne crteže, mladi polaznici radionice približit će se nekima od počela Srnecovih luminokinetičkih objekata, te započeti osmišljavati pojedine scenografske elemente buduće predstave.

Radionice su namijenjene djeci i mladima u dobi od 10 do 15 godina

Autorica i voditeljica likovnih radionica: Ksenija Filipović, akademska slikarica.

Materijal i pribor za rad osigurani su u Muzeju, a sudjelovanje je besplatno.

Zbog ograničenog broja sudionika obavezno je prijaviti sudjelovanje u radionici na eduakcija@msu.hr najkasnije do 22. 1. 2010.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.