Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

PRVA KAZALIŠNA PREDSTAVA U MUZEJU SUVREMENE UMJETNOSTI

''Jedan od ciljeva Muzeja suvremene umjetnosti jest da postane medijska ustanova koja će biti mjesto za odvijanje scenske, plesne, kazališne i glazbene umjetnosti'' rekla je prije nekoliko dana na konferenciji za novinare Snježana Pintarić, ravnateljica MSU-a, u povodu najava programa u suradnji s Eurokazom. Možemo reći kako se sinoć MSU zasigurno približio svome cilju.

Otvorenje kazališne sezone u dvorani Gorgona hrvatskom premijerom komorne opere Okovani Galileo, u suradnji s Eurokazom i HNK-om Ivana pl. Zajca, redatelja Branka Brezovca, ostat će zasigurno zapisano u povijesti kao jedan od važnih događaja za novootvoreni Muzej. Okovani Galileo spojio je motive drame Bertolta Brechta Život Galilejev i Eshilove drame Okovani Prometej.

Vrhunski opremljena dvorana pokazala se idealnom te spremnom za razne izvedbene aktivnosti koje će se u njoj odvijati. Tome su na otvorenju mogle svjedočiti mnoge poznate osobe iz kulturnog, umjetničkog i javnog života.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.