Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Muzej suvremene umjetnosti Zagreb dobio je Povelju Republike Hrvatske za osobit doprinos u kulturi

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić 28. veljače u svojem je uredu uručio odlikovanja i priznanja za osobit doprinos u razvoju hrvatske znanosti, medicine, gospodarstva, kulture i umjetnosti, za humanitarni rad, za športska dostignuća te za razvoj međunarodne suradnje i medijskih sloboda.
 

Predsjednik je naglasio da su priznanja različita, ali da su svima zajednički izvrsni rezultati: "Vaš doprinos općem dobru pozitivan je primjer za ustrajnost, marljivost, požrtvovnost i pošten rad." Napomenuo je kako smo već duže vrijeme svjedoci činjenice da je "naš javni prostor okupiran isticanjem raznih loših primjera, kao da negativnosti prevladavaju nad primjerima uspjeha i izvrsnosti", dodao je da postoje ljudi koji su spremni hrabro se uhvatiti u koštac s negativnostima i teškoćama. Oni svoje znanje, talente i rad ugrađuju u opće dobro i napredak u područjima svoga djelovanja, što Hrvatskoj treba možda više nego ikada prije. Smatra da je Hrvatska danas, bez obzira na neke razvojne teškoće, stabilna zemlja razvijene demokracije sa sve boljim pretpostavkama za razvoj znanosti, kulture i umjetnosti.

U ime odlikovanih predsjedniku Mesiću je zahvalio Miroslav Radman koji je istaknuo da su ta priznanja za rad za znanstvenike i umjetnike pravi dar, jer "mi zapravo radimo za svoj užitak i snove, a s vremena na vrijeme naiđe i nešto veliko i korisno".


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.