Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb, mr. Snježana Pintarić, sudjeluje na međunarodnoj konferenciji u Budimpešti o budućnosti muzejske djelatnosti

U Budimpešti, u Mađarskoj akademiji znanosti, 12. veljače održava se konferencija Izazovi i mogućnosti; Proširenje muzeja lijepih umjetnosti. Među desetak muzejskih stručnjaka iz Mađarske, Španjolske i Hrvatske, koji će govoriti o budućnosti muzejske djelatnosti, sudjeluje i ravnateljica MSU-a, Snježana Pintarić. U izlaganju pod naslovom Novi Muzej suvremene umjetnosti Zagreb i njegov novi život predstavit će novu zgradu Muzeja s posebnim osvrtom na njegovu današnju ulogu u kulturnom životu grada i države. Sažet će i iskustvo rada u novoj zgradi i djelovanje Muzeja na novoj lokaciji. Također će biti riječi o urbanističkom i društvenom kontekstu Muzeja te njegovu uključivanju u život gradske četvrti u kojoj je izrastao. U duhu konferencije, ravnateljica će se osvrnuti na izazove i mogućnosti koje se postavljaju pred muzealce te će u okviru toga predstaviti i strategiju muzeja za budućnost.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.