Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Na zatvaranju retrospektivne izložbe Aleksandra Srneca Prisutna odsutnost izvučena je dobitnica Ford Fieste Srnec

U nedjelju 14. veljače u 19 sati u MSU zatvorena je retrospektiva Aleksandra Srneca Prisutna odsutnost. Izložba je pobudila veliku pozornost najšire javnosti koja je u novom prostoru MSU-a stekla cjelovit uvid u opus tog velikog umjetnika.

Srnecovo stvaralaštvo iznimno je aktualno i zanimljivo pa se stoga tijekom trajanja izložbe odvijao i bogat popratni program poput kreativnih radionica, stručnih predavanja, projekcije animiranih filmova i filma o Srnecu. Naposljetku, u 18 sati u Dvorani Gorgona, mladi umjetnik Davor Sanvicenti izveo je audiovizualni performans „Luminokinetika“ inspiriran Srnecovim radom.

No, vrhunac je bio u 19 sati kada se izvlačio dobitnik velike nagrade: Ford Fieste koja je oslikana prema Srnecovom crtežu. Više od pet tisuća posjetitelja izložbe koji su s kupljenom kartom ispunili kupon za nagradnu nadali su se Fiesti. Izvlačenje nagrade nadgledala je tročlana komisija, a javni bilježnik je provjerio pravovaljanost. Posljednja posjetiteljica izložbe, gđa Vlatka Pacelt, kao simbolični „slučajni prolaznik“ izvukla je jedan letak i donijela sreću Dori Kušan Špalj iz Zagreba. Dobitnica je obaviještena telefonom, a predstavnik Forda, Dean Torti, obećao je da će joj u predstavništvu Forda uručiti ključeve i predati Fiestu.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.