Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Otvorena izložba Gilberta & Georgea JACK FREAK PICTURES

10.06.2010.- Svečano otvorenje Gilberta & Georgea u Muzeju suvremene umjetnosti

10.06.2010.

Mladi hiphoperi na otvorenju izložbe Gilberta & Georgea JACK FREAK PICTURES

U povodljivom plesnom ritmu šlagera s kraja šezdesetih njihala se i brojna publika na otvorenju izložbe britanskih umjetnika. Kao uvod u svečano otvorenje zagrebački plesni studio Hip-Hop House izveo je plesnu skulpturu Bend it – pet parova plesača, odjeveni u klasična muška odijela, oživjeli su izvorni plesni predložak Gilberta i Georgea, dopunivši ga kratkim točkama break dancea i hip-hopa. Pop-pjesmica Bend it (iz 1967), koju je izvodila britanska skupina Dave Dee Dozy, Beaky, Mick and Tich, omiljen je „povijesni“ komad Gilberta i Georgea, a izvodili su ga u više navrata kao „plesnu skulpturu“ u karakterističnoj maniri između smrtne ozbiljnosti i prigušenog humora.

U prigodi svečanog otvorenja uzvanicima i publici obratili su se Snježana Pintarić, ravnateljica Muzeja, Les Dangerfield, direktor British Councila i Božo Biškupić, ministar kulture.

Nakon razgledavanja izložbe, brojni su se posjetitelji okupili na krovnoj terasi muzeja na prigodnoj zabavi. Vrhunac večeri zacijelo je bio trenutak kad su Gilbert i George razrezali golemu tortu u obliku britanske zastave te potom sami zaplesali Bend it – na urnebesno oduševljenje publike.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.