Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

IZLOŽBA: MOJ KVART, MOJ PLANET

Zbog velikog zanimanja najmlađe publike izložba Moj kvart – moj planet produžena je do 10. 10. 2010, kada počinje naš sljedeći veliki eduakcijski projekt: Nepoznati susjedi/priče o drugima uz izložbu Danice Dakić. Pozivamo vas da i vi donesete nešto što na znakovit način predstavlja vaš kvart – sliku, crtež, fotografiju, članak iz novina i sl. – te ostavite u prostoru Školice s vašim podacima. Vaše ćemo radove pomno pregledati i izložiti u našem prostoru. Hvala!

Ciklus radionica Moj kvart – moj planet nastao je u suradnji s Centrima za kulturu grada Zagreba, a na izložbi pokazujemo rezultate tih zajedničkih napora. Na radionice, koje su trajale tijekom lipnja, srpnja i kolovoza 2010, odazvalo se oko 300 djece, mladih i odraslih. Zadaća polaznika radionica bila je da – upravo poput Gilberta i Georgea, koji više od četrdeset godina istražuju i interpretiraju na svojim golemim slikama londonsku četvrt East End – detaljno istraže svoj kvart, opišu njegove specifičnosti, zabilježe poneka čudna mjesta, anegdote, iscrtaju, oslikaju ili snime njegova najzanimljivija ili najtajanstvenija mjesta... pokažu po čemu je njihov kvart za njih zapravo mali planet sa svojim jedinstvenim zakonima i vrtnjom!

Pod stručnim vodstvom voditelja kreativnih radionica u centrima za kulturu grada Zagreba i u Muzeju suvremene umjetnosti nastali su fascinantni radovi koji tematiziraju život lokalne zajednice – Peščenice, Novog Zagreba, Dubrave, Maksimira, Črnomerca, Sesveta... u različitim tehnikama i medijima – od kolaža, crteža, stripa, fotografije do akustičnih instalacija. Ovaj jedinstveni suradnički projekt povezao je srodne institucije – centre za kulturu grada Zagreba s Muzejom suvremene umjetnosti, pokazavši i ovom prigodom da Zagreb i u ljetnim mjesecima živi intenzivnim kreativnim životom.

DODATNE INFORMACIJE: Pedagoški odjel MSU-a, tel. 6052700, eduakcija@msu.hr, www.msu.hr

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.