Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Razgovor s umjetnicom Danicom Dakić

6. 10. 2010. od 13 sati umjetnica govori o nadahnućima za svoje radove u prostoru izložbe

„Biti svuda pomalo stranac za umjetnika je dobra pozicija“, kaže umjetnica koja živi na relaciji Düsseldorf-Sarajevo, ali i svim onim mjestima kamo je odvede njezin umjetnički i tragalački nerv. Rođena je u Sarajevu 1962. Dvojba da li da se posveti glazbi ili arhitekturi, na kraju ju je odvela na studij slikarstva, koji je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Potom 1988. odlazi na poslijediplomski studij kod glasovitog video umjetnika Nam June Paika na također glasovitu Akademiju u Düsseldorf. Da bi se uzdržavala, radila je kao pjevačica na brodu – što nije samo bizaran podatak iz njezine biografije nego i iskustvo koje će biti ugrađeno u njezine radove: biti izmješten, drugačiji, biti na pozornici, izložen.

Sudionici: Danica Dakić; Dunja Blažević, povjesničarka umjetnosti i direktorica Centra za savremenu umjetnost u Sarajevu;Tihomir Milovac, kustos izložbe


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.