Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Pjesničko-glazbeni performans

Performance RUNNING ON EMPTY – HOD U PRAZNO Sibile Petlevski i Davida Gazarova,

utorak, 12. 10. 2010. u 19 sati

Performance RUNNING ON EMPTY – HOD U PRAZNO Sibile Petlevski i Davida Gazarova sastavljen je od tri komponente: kompjutorske glazbe i video-kompilacija Davida Gazarova, te poezije koju uživo izvodi Sibila Petlevski. Simfonijska poema Davida Gazarova "Running on Empty", (2010) inspirirana poezijom Sibile Petlevski.

Program će biti prvi put izveden u Zagrebu kao dio manifestacije Yesen u Zagrebu, u suradnji s Hrvatskim društvom pisaca.

SIBILA PETLEVSKI, novelistica, pjesnikinja, dramatičarka, peformerica i znanstvenica rođena u Zagrebu. Profesorica na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Članica francuske pjesničke akademije L'Académie Mallarmé. Urednica u domaćim i stranim časopisima. Dobitnica slijedećih nagrada: godišnja nagrada „Vladimir Nazor“ za literaturu i umjetnost, 1993; nagrada „Petar Brečić“ za teorijsku dramaturgiju, 2001; međunarodna selekcija za najbolju europsku dramu Berlinerfestspiele, 2005; međunarodna pjesnička nagrada Poeteka 2005. za “Spojena lica”; nagrada t-portala za roman godine, 2010. www.sibilapetlevski.com

DAVID GAZAROV, njemački kompozitor i pijanist, rođen 1965. u Bakuu. Samostalnim koncertima, kao klasični, jazz i cross-over pijanist, nastupio je na mnogim svjetskim i domaćim velikim pozornicama. Nastupao je i snimao s desetak slavnih svjetskih jazz-glazbenika. Komponirao je, aranžirao, snimao i koncertrirao uživo s Bamberškim simfonijskim big-bandom, Simfonijskim orkestrom Dresdenske filharmonije, Velikim simfonijskim orkestrom grada Graza, Simfonijskim orkestrom Bavarskog radija (Bayerische Rundfunk) itd. Rad na crossover području rezultirao je koncertima na najprestižnijim međunarodnim klasičnim festivalima. U studenom 2004. godine Veliki simfonijski orkestar u Grazu praizveo je njegov Klavirski koncert br. 1 “Black Vision”(za 69 instrumenata i klavir). Snimio je dvanaest samostalnih albuma i mnogo albuma s drugim glazbenicima. www.davidgazarov.com

U slučaju lošeg vremena, program će se održati u predvorju Muzeja.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.