Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Simpozij o menadžmentu u kulturi

Dvorana Gorgona, 19-20.10. 2010.

Michael Kaiser, ravnatelj Centra za izvedbene umjetnosti J. F. Kennedy iz Washingtona i David Kitto, direktor marketinga i prodaje održat će simpozij za menadžere u kulturi u Republici Hrvatskoj i regiji. Kennedy centar, Američko veleposlanstvo u Zagrebu i Ministarstvo kulture RH, u suradnji s festivalom Perforacije, organizatori su simpozija kojim će povezati djelatnike u kulturi te im na dvodnevnom seminaru ponuditi nova rješenja i metode u financiranju i planiranju kulturnih programa.

DeVos institut za kulturni menadžment, koji djeluje u sklopu Centra za izvedbene umjetnosti J. F. Kennedy, vodeći je institut u svijetu za profesionalno usavršavanje menadžera u kulturi i jednako brine o uspješnom poslovanju institucija, kao i kvaliteti njihovih programa. Vrijednost ovog Instituta najviše dolazi do izražaja u potpori kulturnim institucijama koje u kriznim situacijama uz sve manje sredstava moraju uspješno poslovati i zadržati visoku razinu kvalitete programa. Svoje znanje i iskustvo potvrđuju nedavnom donacijom obitelji DeVos koja je Institutu donirala 22,5 milijuna USD.

Ravnatelj Centra J.F. Kennedy Michael Kaiser ujedno je i osnivač DeVos Instituta za kulturni menadžment te je svoje znanje i iskustvo podijelio u nizu sličnih simpozija širom svijeta. Uz predavanja, gosp. Kaiser je praktičnim savjetima i reorganizacijom poslovanja pomogao velikom broju važnih kulturnih institucija. Primjer je i londonska Kraljevska opera, jedna od najvažnijih institucija za izvedbenu umjetnost u Velikoj Britaniji koja je, u vrijeme dok je Michael Kaiser bio direktor, pokrila sva stara dugovanja, obnovila svoje prostorije te uvelike povećala prihode donacijama iz privatnog i javnog sektora.

Za sve detalje vezeno uz simpozij, obratite se Nikolini Paić na 01-661- 2240 ili e-mail: paicn@state.gov

http://www.kennedy-center.org/education/artsmanagement/


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.