Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Predstava „Boje duge“ i radionica o bojama za malene

u suradnji s Dječjim kazalištem Dubrava, u 12.30 u prostoru prizemlja, ulaz besplatan

To je priča o bojama, o osnovnim pojmovima koje djeca susreću u najranijem uzrastu. Putovanje je to kroz različite vrste materijala, priča o različitosti, toleranciji i poštivanju djetetovih mogućnosti u svim razdobljima života.

Autorica Svetlana Patafta kao majka, glumica i dramska pedagoginja u kreativnom radu s djecom najmlađe dobi inspirirana je motivima iz priče „Duga“ Manuele Vladić Maštruko, likovne umjetnice i ilustratorice.

Tonka Maleković, likovna umjetnica, svojim osebujnim talentom i specifičnim stilom učinila je likovni doživljaj ove predstave iznimno intenzivnim.

Svaka boja predstavlja jednu priču. Svaka priča sa sobom donosi određeni materijal i ispričana je određenom kazališnom tehnikom. Glumica sve vrijeme komunicira s djecom i potiče ih na aktivno gledanje i razumijevanje onoga što su vidjeli i čuli.

Svaka boja, kao i čovjek, jedinstvena je i neponovljiva. Boje zajedno grade prekrasnu dugu, a ljudi čvrsta prijateljstva.

Namijenjena je bebama i predškolskom uzrastu.

Trajanje: 30 minuta
Autorica i izvođačica: Svetlana Patafta
Likovno oblikovanje predstave: Tonka Maleković
Izrada marioneta: Amanda Prenkaj i Dunja Fajdić
Dizajn zvuka: Darko Jeftić

Radionica uz predstavu „Boje duge“: Prave i neprave boje, u 13.30, Školica

U suradnji s Dječjim kazalištem Dubrava, nakon predstave „Boje duge“ djeca su pozvana na nastavak druženja u Muzeju. U kreativnoj radionici, uz stručno vodstvo, moći će izraziti svoj doživljaj predstave te naučiti pojmove kao što su prave i neprave boje, dugine boje, slaganje i suprotstavljanje boja i sl.

Voditeljice radionice: Vesna Rohaček i Ivana Vratarić, prof. likovne kulture

Pribor i materijal su osigurani u muzeju. Sudjelovanje u radionici je besplatno, a materijal osiguran. Potrebno je prijaviti sudjelovanje na email: eduakcija@msu.hrili telefon: (01)6052 700 najkasnije do petka, 22. 10. 2010. do 17 sati.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.