Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Ciklus obiteljskih radionica: IDEMO NA VRHOVEC!

Tijekom obiteljske subote u MSU najmanji mogu učiti i zabaviti se na radionici, a potom u Školici razgledati radove prethodnih radionica.

Radionica je namijenjena djeci predškolske dobi, od 11 do 13 sati, Vrhovec 38, Črnomerec

Tema radionice su geometrijska tijela koja će polaznici izrađivati od papira – kocke, kvadre, valjke, piramide, stošce…. Pastelnim bojama oslikat će plašteve geometrijskih tijela, a zatim će ih izrezati škarama i slijepiti u geometrijska tijela. Strukture i teksture koje će koristiti u oslikavanju plašteva bit će nadahnute crtežima i grafikama Vjenceslava Richtera. Tijekom radionice djeca će spoznati razliku između likova i tijela, tj. između dvodimenzionalnog i trodimenzionalnog.

Voditeljica radionice: Lana Gospodnetić

Voditeljica programa: Vesna Meštrić

Više o Zbirci Richter i kako doći do nje na: www.richter.com.hr

Sudjelovanje u radionici je besplatno, a materijal osiguran.

Potrebno je prijaviti sudjelovanje na e-mail: eduakcija@msu.hrili na telefon : (01)6052 700 najkasnije do petka, 22.10.2010. do 17 sati.

Više o Zbirci Richter i kako doći do nje na: www.zbirka.richter.com.hr

Izložba: IDEMO NA VRHOVEC!

Školica, otvorenje u 17 sati, ulaz besplatan

Prostor Školice otvorili smo i za vaše izložbe. Ovoga puta predstavit ćemo stotinjak dječjih radova nastalih tijekom školske godine 2009/10. u okviru ciklusa obiteljskih radionica „Idemo na Vrhovec!“ koje se redovito održavaju u sklopu pedagoške djelatnosti Zbirke Richter, inače donacije Nade Kareš-Richer i Vjenceslava Richtera.

Radionice su ostvarene pod stručnim vodstvom Vesne Meštrić, kustosice Zbirke Richter; Ksenije Filipović, ak. slikarice i Lane Gospodnetić, odgajateljice.

Izložba ostaje otvorena do 6. studenog 2010.

DODATNE INFORMACIJE:Pedagoški odjel MSU-a, tel. 6052700, eduakcija@msu.hr, www.msu.hr


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.