Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Stvarno i nestvarno u svijetu maski

Radionica izrade maski uz izložbu Danice Dakić

Školica, od 16 do 18 sati

Tema radionice Stvarno i nestvarno u svijetu maski, uz retrospektivnu izložbu Danice Dakić, namijenjena je tinejdžerima. U njoj će se polaznici zapitati kako se predstavljaju drugima i kako ih drugi vide, te nastojati uvidjeti razliku između onoga što jesu i što bi željeli ili mogli biti.

Jedno od pitanja bit će: kako maska utječe na poprimanje uloga u stvarnom i fiktivnom životu?

Radionicu započinjemo razgledavanjem izložbe Danice Dakić, a posebnu pozornost obratit ćemo na njezin video rad Isola Bella. Nakon kraćeg razgovora o tom radu, uz pomoć papira različitih debljina, savitljivosti i boja, te novinskog kolaža, stvarat ćemo vlastite maske koje predstavljaju fiktivna ili stvarna lica, kao rezultat naših podsvjesnih želja, snova, strahova i nadanja.

Svaka maska ima vlastiti život, ali ćemo zajedničkim poziranjem i fotografiranjem polaznika radionice s maskom na licu kreirati scenu na izmaštanoj pozornici na kojoj će nastati neka nova, zajednička priča. Nakon fotografiranja otisnut ćemo najbolje fotografije za izložbu radova u Školici.

Autorica i voditeljica radionice: Ksenija Filipović, akademska slikarica

Dob: od 12 do 19 godina

Potrebno je prijaviti sudjelovanje na email: eduakcija@msu.hrili telefon: (01)6052 700 najkasnije do petka, 5. 11. 2010. do 17 sati. Sudjelovanje u radionici je besplatno kao i posjet izložbi u sklopu te radionice.

Okupljanje u Školici u 16 sati.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.