Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Radionica u Zbirci Richter uz izložbu SintArt 01: IDEALNI GRAD

Radionica je nadahnuta radom umjetnice Božene Končić Badurine Mjesto bez zvuka,a namjenjena je uzrastu djece od 10 do 15 godina.

Rad, idejno predstavljen na izložbi SintArt 01, je povezan uz utopijski sinturbanistički koncept grada na kakvom je radio Vjenceslav Richter. U radionici Idealni grad mladi polaznici promišljat će ideju idealnog grada u kojem bi voljeli živjeti. Kako zamišljamo idealni grad? Što sve sadrži? Kako izgledaju i što sve sadrže stambene zgrade/kuće u našem idealnom gradu? Što bi sve trebalo uklopiti u idealni grad kako bi se kvaliteta života poboljšala, a život postao humaniji? Kako arhitekturom objediniti čovjekove potrebe na jednom mjestu? Kakav je odnos prema prirodi u tom idealnom gradu? Nakon razgovora o tim pitanjima, mladi će osmisliti arhitektonsko idejno rješenje idealnog grada. Odnose volumena i prostora istraživat će kombiniranjem materijala — crtajući i kolažirajući papir u boji s novinskim kolažom i rasterima.
Vrijeme održavanja: od 11 do 13 sati
Autorica i voditeljica radionice: Ksenija Filipović, akademska slikarica
Voditeljica programa: Vesna Meštrić, kustosica Zbirke Richter
Više o Zbirci Richter (Vrhovec 38, Črnomerec) i kako doći do nje na: www.richter.com.hr
Sudjelovanje u radionici je besplatno, a materijal osiguran. Potrebno je prijaviti sudjelovanje na email: eduakcija@msu.hr ili telefon: (01)6052 700 najkasnije do petka, 19.11. 2010. do 17 sati.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.