Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Poluinterpretacije… & Točka sabiranja

U povodu 10 godina BADco. samo u subotu i nedjelju 27.-28.10.2010, dvije predstave za jednu ulaznicu u Muzeju suvremene umjetnosti!

BADco. se predstavlja novom koreografijom Ane Kreitmeyer i Zrinke Užbinec u MSU praizvedba: 26. 11. 2010. u 20.00, MSU reprizne izvedbe: 27.-28. 11. 2010. u 22.00, MSU

POLUINTERPRETACIJE ili kako objasniti suvremeni ples nemrtvom zecu u 20.00 sati & Točka sabiranja u 22.00 sata.


Točka sabiranja koreografski je eksperiment zadržavanja u suvišku gdje komunikacija u plesu i o plesu oscilira između iskazivog i neiskazivog: inzistirajući na plesnim sredstvima – strukturirajući intenzitet komunikacijskog šuma – proizvoditi specifične uvjete sporazumijevanja u plesu i sporazumijevanja o plesu. Da bi se sporazumjelo bit će potrebno pregovarati o uvjetima razumijevanja.
Autorice Zrinka Užbinec i Ana Kreitmeyer to pregovaranje o uvjetima razumijevanja, razumijevanja koje tek treba doći do sporazumijevanja, provode kroz seriju mutacija plesnog izraza. Jednostavnu početnu koreografiju komuniciraju jedna drugoj kroz plesne pregovore, sporazumijevanja i nesporazume tijekom kojih tek uspostavljene geste gube značenja, a povremeni pogledi i znakovi dlana postaju intenziteti koji mijenjaju kontekst, pretvaraju značenja u suvišak.
U procesu “hrapavog” prevođenja plesni izraz jedne tako ostaje izložen stalnoj i neprekinutoj plesnoj interpretaciji druge stvarajući koreografsku situaciju koja više nije locirana na tijelima, već između dvaju tijela. Pokušaj pregovaranja, prevođenja, promašaj, objašnjenje koje nismo tražili, nesporazum, pokušaj subivanja. Točka sabiranja je u oku gledatelja, u iluzornoj daljini gdje se dvije paralelne linije sijeku u beskonačnosti.
Pregovarački tim: Ivana Ivković, Ana Kreitmeyer, Tomislav Medak, Nikolina Pristaš, Goran Sergej Pristaš, Zrinka Užbinec
Koreografija i izvedba: Ana Kreitmeyer i Zrinka Užbinec
Svjetlo: Alan Vukelić
Kostimi: Silvio Vujičić
Zvuk: Jasmin Dasović
Producent: Lovro Rumiha
Podrška: Pravdan Devlahović
Zahvaljujemo: sudionicima laboratorija 10 dana 1 jedinstvo
Projekt pripreman u Centru za kulturu Novi Zagreb i Zagrebačkom centru za kulturu i mlade POGON.
Projekt podržao Gradski ureda za obrazovanje, kulturu i sport i Ministarstva kulture RH
Cijena pojedinačne ulaznice 40 KN (za pet predstava BADco. retrospektive 150 KN).
Rezervacije i ostale informacije:
Lovro Rumiha, lovro@badco.hr, 098494059


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.