Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Saša Šekoranja – posveta Božiću

petak, 3. prosinca, od 11 sati na dalje Dođite i postanite svjedocima nastanka Bijelih crteža!

Bijeli crteži, prostorno-specifična instalacija Saše Šekoranje, novi je rad na glavnom ulazu u Muzej suvremene umjetnosti, na njegovoj staklenoj „fasadi“, koji će taj poznati umjetnik i dizajner izvesti pred publikom u petak 3. prosinca od 11 sati pa dok ne dovrši crtež.

Šekoranjin crtački preformans začudna je posveta je Božiću, borovima, snijegu i zvijezdama koja će posjetitelje svojom blještavom bjelinom dočekati na ulazu u MSU.

Umjetnik, kojeg u prvom redu povezujemo uz neobične cvjetne instalacije, polazi od ideje staklenika koji se tijekom ljetnih mjeseci prskaju bijelom bojom, kako bi zaštitili biljke od pretjerane topline i sunca, skrivajući zapravo svoj sadržaj. Nadahnut mislima slavne francuske književnice Marguerite Duras, o nevidljivim ružama, on gradi bijelu božićnu priču koja nas privlači time što skriva i taji, istodobno nas straši, ispunjava radošću i čuđenjem: „Božić me zaluđuje, blagošću mi plaši dušu, kao kad silazim liftom.“


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.