Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Izložba Nenada Robana u Zbirci Richter

U susret obilježavanja prve godišnjice otvorenja nove zgrade MSU-a u Zbirci Richter otvorena je izložba Nenada Robana „Geosites“.

Izložba nakita i objekata pod nazivom „Geosites“ predstavlja radove Nenada Robana nastale u posljednje dvije godine, čije je ishodište u pojedinim aspektima Richterovog umjetničkog stvaralaštva. Poznati ciklusi Prostornih slika, sistemskih skulptura i reljefometara, koji su izloženi u stalnom postavu Zbirke Richter, postali su inspiracija Robanovim eksperimentima u oblikovanju naušnica, broševa, ogrlica, objekata načinjenih od materijala u kojima je i sam Richter stvarao.
Nenad Roban, dizajner nakita diplomirao je oblikovanje nakita na Kraljevskoj akademiji lijepih umjetnosti u Antwerpenu i polazio poslijediplomski studij na Višem institutu iste. U vrijeme studija posebni interes pokazuje za područje dizajna De Stijla i Bauhausa, stoga ne čudi prisutnost geometrijske apstrakcije i konstruktivizma u oblikovanju nakita i objekta. Osim toga, u njegovu pristupu prisutna je egzatovska praksa eksperimenta u umjetnosti i to je jedna od početnih točaka dijaloga dvojice umjetnika. Izloženi radovi izvedeni od pleksiglasa, drva, srebra, metala i kartona, uspostavljaju materijalom i oblikovanjem čvrstu vezu s originalnim radovima Vjenceslava Richtera ocrtavajući povezanost s povijesnim avangardama.
Izložba je otvorena do 17. 1. 2011.
Koordinacija izložbe: Vesna Meštrić
Radno vrijeme Zbirke Richter u vrijeme trajanja izložbe: utorak–subota od 11–18 sati


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.