Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Muzej izvan Muzeja

U programu „Muzej izvan Muzeja“ posjetiteljima predstavljamo aktivnosti i djelatnost zbirki Muzeja koje su smještene na drugim zagrebačkim lokacijama: Arhiv Toše Dabca i Zbirku Vjenceslava Richtera i Nade Kareš Richter

U 11.30 i 16.30 sati, kustosica Marina Benažić i kustosica Daniela Bilopavlović predstavit će opus Toše Dabca, te povijest i današnju djelatnost Arhiva Toše Dabca koji se nalazi u zagrebačkoj Ilici 17. Bit će prikazan i dokumentarni film o Toši Dabcu.

U 15:00 i 17.30 sati, kustosica Vesna Meštrić predstavit će donaciju Gradu Zagrebu – Zbirku Vjenceslava Richtera i Nade Kareš Richter (Vrhovec 38, Zagreb). Govorit će o povijesti donacije, njezinoj današnjoj poziciji i važnosti. Bit će prikazan dokumentarni film o umjetničkom stvaralaštvu Vjenceslava Richtera autora Mladena Lučića snimljen u produkciji MSU-a i Art filma 2000. godine.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.