Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Radionica uz izložbu Donacija Murtić: Ostavljam svoj trag

Školica,od 16 do 18 sati

Radionica započinje posjetom izložbi Ede Murtića i upoznavanjem s radom velikog slikarskog majstora.

Edo Murtić, vjerojatno najpoznatiji hrvatski slikar, poznat je ponajprije po velikim platnima slikanima energičnim, širokim pokretima i snažnim kontrastima boja. Svoju nepresušnu energiju neštedimice je trošio na crtežima, platnima, mozaicima, emajlima, grafikama, skulpturama... Djeca će na zajedničkom velikom crtežu/slici, postavljenom na podu, ostavljati trag ruku, zamočenih u kantice s bojom. Otiskujući vlastite tragove, stvorit ćemo zajedničku sliku, koju ćemo zatim razrezati i pretvoriti u niz malih slika pa ih povješati kao ukrase na naš bor koji smo napravili od recikliranog materijala na našoj posljednjoj radionici.

Važno upozorenje: Djeco, odjenite staru odjeću, jer proces akcijskog slikanja, kakvim ćemo se nastojati služiti, ostavlja tragove ne samo na slici, nego i na odjeći.

Voditeljica: Ksenija Filipović, akademska slikarica

Dob: od 6 do 14 godina

Sudjelovanje u radionici je besplatno, a materijal osiguran. Potrebno je prijaviti sudjelovanje na e-mail: eduakcija@msu.hr ili na telefon: (01)6052 700 najkasnije do petka, 17.12. 2010. do 17 sati.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.