Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Radionica uz izložbu Donacija Murtić za mlade: „Moda po Murtiću – odjevni vulkani“

Modna radionica Odjevni vulkani inspirirana likovnim stvaralaštvom Ede Murtića, za djecu i mlade od 13 do 19 godina.

Školica, 16-18 sati
Dob: 13 do 19 godina
Modna radionica Odjevni vulkani inspirirana je likovnim stvaralaštvom, posebice apstraktnim djelima iz bogatog opusa slikara Ede Murtića, predstavljenog na izložbi „Donacija Murtić“. Brojni uzorci s Murtićevih platana, emajla, keramike i drugih djela, idealni su za kreativno preoblikovanje u modni dizajn. Interpretacija Murtićevih motiva na odjeći (T-shirt majicama), ali i na kišobranima, gumenim čizmama, čarapama i nekim drugim modnim dodacima.
Zadatak polaznika modne radionice jest osmisliti i oslikati pomoću tempera, na zadanom platnu/žutici/juti, motive koji su nadahnuti stvaralaštvom Ede Murtića, te platna potom iskrojiti i pretvoriti u odjevni predmet, prema skicama.
Voditeljica i autorica radionice: Lidija Fištrek, modna dizajnerica
Sudjelovanje u radionici je besplatno. Potrebno je prijaviti sudjelovanje na e-mail: eduakcija@msu.hr ili na telefon: (01)6052 700 najkasnije do petka, 21.1. 2011. do 17 sati.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.