Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

"Image Library" − izložba o Muzičkom biennalu Zagreb

U povodu 50. obljetnice Muzičkog biennala Zagreb u Muzeju suvremene umjetnosti bit će postavljena izložba raznolike građe o tom festivalu nove glazbe pod nazivom "Image Library".
Otvorenje: srijeda, 6. travnja u 19 sati.

Autorica izložbe, Seadeta Midžić, koncipirala je izložbu kao multimedijsku, usmjerenu na ključne ideje, osobnosti, fenomene. Građa uspostavlja odnose između raznih disciplina konfrontiranjem djela i dokumenata (slike, crteži, nacrti, diskusije, snimke). Izložba u skromnom formatu pokušava biti prostorna transkripcija s konkretnom vremenskom komponentom u audiovizualnim dokumentima, dakle aktivna scenska slika. Uz izložbu ide i program filmova, emisija, video dokumentacije iz HRT arhiva, ali i nekoliko primjera djela video umjetnosti vezanih za MBZ ili koje je MBZ inicirao.
Izložba je mali hommage koji opsegom i nakanom treba shvatiti kao skicozni sažetak dosadašnjih spoznaja i iskustava vezanih uz MBZ i suvremenu glazbu.
Na svečanom otvorenju izložbe "Image Library" nastupaju studenti Umjetničke akademije u Osijeku.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.