Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Idemo na Vrhovec! Obiteljska subota u Zbirci Richter

CIKLUS RADIONICA: ART AND KIDS, od 11 do 13 sati
"Pisanice"


Draga djeco, u okviru našeg novog ciklusa radionica Art and Kids nastavljamo s radionicom započetom prošle subote. U nju se mogu uključiti i djeca koja nisu sudjelovala na prošloj radionici, kada smo od novinskog papira, smjese za kaširanje i balona stvorili temelj za velika uskrsna jaja. Naše će pisanice biti posve neobične − i zbog materijala od kojeg su načinjene i zbog oblika, kao i igri koju ćemo uz njih organizirati na otvorenome, u parku Vile Richter.
Ove subote pozabavit ćemo se miješanjem boja. Koristit ćemo tempere i miješanjem osnovnih boja stvarat ćemo nove boje i nijanse kojima ćemo zatim obojiti jaja. Nadahnuće za pojedine uzorke i ukrase koji će se naći na našim pisanicama, potražit ćemo na izloženim slikama i grafikama Vjenceslava Richtera iz naše Zbirke.
Ako nas posluži vrijeme, organizirat ćemo i lov na pisanice u vrtu! Usto, u druženju s našim dobrim znancima Vitom i Nadom, prateći radnju na cd-romu, usvajat ćemo melodiju engleskog jezika, a kroz likovno izražavanje i engleske riječi za boje, materijale i tehnike koje ćemo koristiti kao i pojmove vezane uz najveći kršćanski blagdan, Uskrs.
Dob djece: od 3 do 6 godina
Voditeljica radionice: Lana Gospodnetić, pedagoginja
Voditeljica programa: Vesna Meštrić, kustosica Zbirke Richter
Više o Zbirci Richter (Vrhovec 38, Črnomerec) i kako doći do nje na: www.richter.com.hr
Sudjelovanje u radionici je besplatno, a materijal osiguran.
Poželjno je najaviti sudjelovanje na broj 01 60 52 700 ili vito_i_nada@msu.hr najkasnije do petka, 15. 4. 2011.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.