Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

RADIONICA: Slagalice od riječi, od 16 do 18 sati

Uz muzejsku edukativnu i nagradnu igru Dodir

Mjesto: Izložbeni prostor 3. kata i Zeleni salon na 2. katu

Radionica je namijenjena djeci osnovnoškolskog uzrasta koja vole riječi i pisanje. Povod našem druženju je „slagalica od riječi“ hrvatskog pjesnika i vizualnog umjetnika Josipa Stošića, pod nazivom „Premetaljka“. Rad je nastao prije četrdeset godina, 1971, i nadalje privlači posjetitelje, mlade i stare, podjednako svojom jednostavnošću i zagonetnošću.

Nadahnuti Stošićevom „Premetaljkom“, s kojom ćemo se moći poigrati u prostoru izložbe Zbirke u pokretu, na 3. katu i mi ćemo pokušati složiti: kratku novinsku vijest, reklamni slogan, najkraću priču ili pjesmicu, dakako ovisno o tome koliko ste maštoviti s malo riječi.

Vaši će radovi ujedno sudjelovati u nagradnoj igri Dodir, a najbolji će biti nagrađeni prikladnim publikacijama i predmetima iz našeg muzejskog dućana.

Dob: od 7 do 15 godina

Voditeljica: Jadranka Pintarić, voditeljica službe za odnose s javnošću MSU-a

Okupljanje na recepciji u 16 sati.

Potrebno je prijaviti se na eduakcija@msu.hr ili telefon (01) 605 27 00 najkasnije do 6.5.2011. do 17 sati

16. MUZEJSKA EDUKATIVNA AKCIJA I NAGRADNA IGRA DODIR, traje do 14. 5. 2011.

Slagalice – riječi i slike u MSU-u;u povodu Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja 2011.

U okviru muzejske edukativne akcije i nagradne igre Dodir, koja se već šesnaestu godinu odvija u brojnim hrvatskim muzejima i galerijama, u Muzeju suvremene umjetnosti održava se akcija pod naslovom Slagalice – riječi i slike u MSU-u. Ovogodišnja tema ''dodir'', u muzejskom okruženju još pokreće brojne nedoumice i pitanja: „Smiju li se dodirivati predmeti u muzejima?“, „Kome je dopušteno muzejske predmete doživjeti opipom?“, „Što se događa s muzejskim predmetima ukoliko su izloženi pretjeranom dodiru posjetitelja?“ i sl.

Posebnost je Muzeja suvremene umjetnosti što nas mnoga djela pozivaju da ih dodirujemo, osjetimo pod rukom, pomaknemo ili presložimo. Suvremena umjetnost često traži aktivno sudjelovanje publike i baš zahvaljujući interakciji posjetitelja s umjetničkim djelima, zadobivaju nov izgled i značenje. Izdvojili smo dva rada iz postava Zbirki u pokretu:„Tangram“ (2003) Luce Freia, osuvremenjenu staru kinesku slagalicu, čije trokute različitih veličina i boja možemo presložiti u nove „slike“ na magnetiziranoj bijeloj podlozi; drugo djelo je „Premetaljka“ (1971) Josipa Stošića, „slagalica od riječi“ koja će nas nadahnuti za slaganje novih priča, pjesmica, reklamnih slogana... a sve pod vodstvom naših iskusnih edukatora/ica.

Izložba Zbirke u pokretu

Dob: od 7 do 15 godina

Autorica programa: Nada Beroš, voditeljica Pedagoškog odjela


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.