Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Završava akcija Dodir, a s njom i „Slagalice – riječi i slike u MSU-u“

16. MUZEJSKA EDUKATIVNA AKCIJA I NAGRADNA IGRA DODIR

U povodu Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja 2011. u okviru muzejske edukativne akcije i nagradne igre Dodir, koja se već šesnaestu godinu odvija u brojnim hrvatskim muzejima i galerijama, u Muzeju suvremene umjetnosti održava se akcija pod naslovom Slagalice – riječi i slike u MSU-u. Ovogodišnja tema ''dodir'', u muzejskom okruženju još pokreće brojne nedoumice i pitanja: „Smiju li se dodirivati predmeti u muzejima?“, „Kome je dopušteno muzejske predmete doživjeti opipom?“, „Što se događa s muzejskim predmetima ukoliko su izloženi pretjeranom dodiru posjetitelja?“ i sl.

Posebnost je Muzeja suvremene umjetnosti što nas mnoga djela pozivaju da ih dodirujemo, osjetimo pod rukom, pomaknemo ili presložimo. Suvremena umjetnost često traži aktivno sudjelovanje publike i baš zahvaljujući interakciji posjetitelja s umjetničkim djelima, zadobivaju nov izgled i značenje. Izdvojili smo dva rada iz postava Zbirki u pokretu:„Tangram“ (2003) Luce Freia, osuvremenjenu staru kinesku slagalicu, čije trokute različitih veličina i boja možemo presložiti u nove „slike“ na magnetiziranoj bijeloj podlozi; drugo djelo je „Premetaljka“ (1971) Josipa Stošića, „slagalica od riječi“ koja će nas nadahnuti za slaganje novih priča, pjesmica, reklamnih slogana... a sve pod vodstvom naših iskusnih edukatora/ica.

Izložba Zbirke u pokretu

Dob: od 7 do 15 godina

Autorica programa: Nada Beroš, voditeljica Pedagoškog odjela


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.