Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

SEEDI konferencija Digitalizacija kulturne i znanstvene baštine

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu je uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske domaćin šeste po redu SEEDI konferencije Digitalizacija kulturne i znanstvene baštine koja će se održati od 18. do 20. svibnja 2011.

Osim u Knjižnici, dio konferencijskih događanja odvijat će se u Hrvatskom državnom arhivu te u Muzeju suvremene umjetnosti. Cilj je Konferencije predstavljanje i razmjena iskustava u korištenju novih informacijskih tehnologija, normi te iskustava iz područja digitalizacije kulturne i znanstvene baštine. Službeni jezik Konferencije je engleski.
Opširnije
Navedeni cilj Konferencije uključuje:
- digitalno prikupljanje i pretvorbu iz analognog oblika u digitalni,
- opis i predstavljanje baštinskih objekata i pripadajuće dokumentacije,
- obradu digitaliziranog sadržaja te
- predstavljanje i trajno čuvanje digitaliziranog sadržaja.
South-Eastern European Digitization Initiative (SEEDI) je međunarodna inicijativa za razvoj digitalizacije kulturne i znanstvene baštine u zemljama jugoistočne Europe, s ciljem okupljanja:
• arhivskih, knjižničnih i muzejskih djelatnika koji su odgovorni za čuvanje i osiguravanje trajnog pristupa kulturnoj i znanstvenoj baštini;
• - istraživača informacijske tehnologije koji razvijaju projekte digitalizacije kulturne i znanstvene baštine;
• - znanstvenika iz polja umjetnosti, društveno-humanističkih znanosti, povijesti i računalnih znanosti, studenata i svih zainteresiranih za digitalizaciju kulturne i znanstvene baštine.
Više informacija o ovogodišnjoj Konferenciji može se pronaći na mrežnim stranicama http://www.nsk.hr/seedi/index.html .


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.