Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Radionica: Zasvirajmo Svjetlosne orgulje u prirodi!

Subota, 28.5.2011., od 15 do 17 sati, za djecu od 5 do 12 godina

Školica i prostor izložbe "Za aktivnu umjetnost − Nove tendencije 50 godina poslije (1961-1973)" i priroda oko Muzeja.
Nastavljamo s našom radionicom „sviranja“ bojama, ali ovaj puta naša otkrića s izložbe Novih tendencija primijenit ćemo u prirodi, u neposrednoj blizini Muzeja.
Povod za ovu radionicu je djelo Kolomana Novaka "Svjetlosne orgulje" (1968.) koje izloženo na izložbi „Za aktivnu umjetnost − Nove tendencije 50 godina poslije (1961-1973)", koju ćemo posjetiti na početku radionice.
Obilaskom izložbe naučit ćemo koja se djela stvarno pokreću, koja djela mi "pokrećemo" svojim pogledom, koja djela sviraju i proizvode zvukove i sl. U drugom dijelu radionice, koji će se odvijati u okolini Muzeja, u „gradskoj prirodi“, maloj oazi zelenila kraj MSU-a, promatrat ćemo i otkrivati tonove zelenog na drveću, biljkama, u susjednom vrtu i poslušati "glazbene" kompozicije koje nam daruje priroda u kasno proljeće. U slučaju lošeg vremena radionica će se održati u Školici.
Materijal i pribor su osigurani.
Autorica programa: Nada Beroš, voditeljica Pedagoškog odjela
Voditeljica: Ksenija Filipović, akademska slikarica i kustosica.
Okupljanje na recepciji u 16 sati.
Potrebno je prijaviti se na eduakcija@msu.hr ili telefon (01) 605 27 00 najkasnije do 27.5.2011


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.