Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

MSU dobitnik Godišnje nagrade HMD-a za 2010.

Muzej suvremene umjetnosti je dobitnik Godišnje nagrade Hrvatskog muzejskog društva za 2010. godinu za iznimna ostavrenja u muzejskoj struci i u promicanju suvremene umjetnosti različitim skupinama publike.

Sretni smo i ponosni što je Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb dodijeljena nagrada Hrvtaskog muzejskog društva za 2010. godinu za „iznimna ostvarenja u muzejskoj struci i u promicanju suvremene umjetnosti različitim skupinama publike.“

Od kada je sagrađen MSU mijenja kulturnu i prostornu sliku Novog Zagreba i na taj način povezuje stari grad s prostorom preko Save.
Svojim bogatim i raznovrsnim programom MSU promovira suvremenu umjetnost u društvu, stoga i ne čudi da je tijekom 2010. godine u 365 dana realizirao 385 različitih programa namijenjenih najširim krugovima publike, te da je Muzej posjetilo 241 000 posjetitelja.

U ponedjeljak, 23. svibnja 2011. u Muzeju za umjetnost i obrt održana je svečana dodjela nagrada Hrvatskog muzejskog društva, godišnje nagrade za iznimna ostvarenja u muzejskoj struci i Nagrada za životno djelo »Pavao Ritter Vitezović «, a u ime MSU-a nagradu je primila ravnateljica, mr.sc. Snježana Pintarić.

Godišnje nagrade HMD-a dodjeljuju se pojedincima, grupama i muzejima za objavljena, izložena ili javno prezentirana ostvarenja muzejske struke u protekloj kalendarskoj godini, na temalju provedenog natječaja.

Zahvalni smo svim suradnicim i posjetiteljima koji su nam pomogli da dobijemo ovo veoma važno priznanje. Sa zadovoljstvom ističemo da smo također bili nominirani i za nagradu EMYA (European Museum of the Year Award) za 2010., te smo ušli u uži krug od 32 najbolja europska muzeja.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.