Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Zimzeleni filmski klub

Tolstojeva posljednja stanica
Utorak, 7.6.2011. u 18 sati, u Dvorani Gorgona

Osluškujući potrebe naših posjetitelja treće životne dobi, ovog utorka započinjemo s posebnim projekcijama filmova namijenjenima publici koja voli film i razgovor o filmu, neovisno o datumu njegova nastanka, u ugodnom okruženju, bez bučnih „špica“ i reklama. Upravo takav će biti i naš Zimzeleni filmski klub, u kojem ćemo ponuditi nove i stare filmove, trudeći se da njihova kvaliteta uvijek bude zimzelena i preživi sve mijene ukusa.
Izbor filmova: Zlatko Vidačković, filmski kritičar i predsjednik Hrvatskog društva filmskih kritičara, programski voditelj Art-kina Metropolis i umjetnički ravnatelj Festivala igranog filma u Puli.
Projekcije će se odvijati jednom mjesečno, uz posebno povoljnu cijenu od 10 kn, za umirovljenike i osobe Treće dobi. Redovna cijena ulaznice iznosi 25kn.
Ovoga utorka započinjemo s novim filmskim ostvarenjem koje su mnogi kritičari proglasili remek djelom: biografskom dramom Tolstojeva posljednja stanica (The Last Station) Michaela Hoffmana. Film je snimljen u produkciji Velike Britanije, Njemačke i Rusije, a donosi priču o posljednjim danima Lava Nikolajeviča Tolstoja 1910. godine. Film je ekranizacijia istoimene knjige američkog pisca Jaya Parinija u kojoj u glavnim ulogama nastupaju Helen Mirren (Sofia Tolstoj) i Christopher Plummer (Tolstoj), koji su za svoje uloge dobili nominacije za Oscara i Zlatni globus, a Helen Mirren je na Festivalu u Rimu proglašena najboljom glumicom.
Film je snimljen na lokacijama u Njemačkoj i na nekim originalnim lokacijama u Rusiji, a uz hvaljene glumačke interpretacije posebnu je pozornost privukla i originalna glazba Sergeja Yevtushenka.
Kao predigra ovom filmu bit će prikazan hrvatski kratki igrani film Pola ure za baku Jure Pavlovića (u trajanju od 17 min.) nagrađen Zlatnom uljanicom na Danima hrvatskog filma. U filmu glume Marija Kohn, Žarko Radić i Petar Cvirn.
Predbilježbe za ulaznice: recepcija@msu.hr.
Cijena ulaznice za umirovljenike i osobe Treće dobi 10kn, ostali 25kn.
Ulaznice se mogu nabaviti i na recepciji u radno vrijeme Muzeja.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.