Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

RADIONICA: Kućni ljubimci i ostale gradske životinje

Subota, 11.6.2011., od 15 do 17 sati, za djecu od 6 do 13 godina

Osim ljudi, u gradovima dakako žive i životinje. Vidjet ćemo to i na crtežima Ivana Kožarića, čiju ćemo izložbu, naslovljenu Preko crte, prvo posjetiti. Zatim ćemo kratku šetnju nastaviti u obližnjoj okolici Muzeja i promotriti koje sve životinje tu možemo pronaći: od mrava i leptira preko žaba i vrabaca pa sve do kućnih ljubimaca, najčešće u društvu svojih vlasnika.
Po povratku u Školicu pokušat ćemo nacrtati nešto od tog raznolikog životnjskog svijeta bez kojega grad ne bi mogao živjeti: Služit ćemo se različitim crtaćim tehnikama: olovkama, olovkama u boji, flomasterima, pastelima itd. Podloga za crteže bit će papiri u boji, aluminijske folije, drvene podloge, karton, leksan ploče, grafo- folije, baš kao što se i umjetnik Ivan Kožarić veoma slobodno koristi najrazličitijim podlogama i priborom da izrazi svoju misao.
Voditeljica radionice: Ksenija Filipović, akademska slikarica i kustosica. Asistentica: Martina Vidas Butorac, pripravnica MSU-a.
Školica i prostor izložbe Ivan Kožarić: „Preko crte“
Okupljanje na recepciji u 15 sati.
Potrebno je prijaviti se na eduakcija@msu.hr ili telefon (01) 605 27 00 najkasnije do 10.6.2011. do 17 sati


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.