Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

RADIONICA: Isječak Bundeka

Radionica se odvija 18.6., od 16 do 18 sati, MSU + Bundek, za dob od 6 do 13 godina

U vrućim ljetnim mjesecima osmislili smo seriju kreativnih radionica za djecu i mlade, koja uključuje i njihove obitelji i staratelje. Radionice i druženja započinju u prostoru Kožarićeve izložbe, a završavaju na Bundeku. Jezero u neposrednoj okolici MSU-a, na 10 minuta hoda od Muzeja, omogućuje pogled na oazu''kultivirane'' i ''divlje''prirode u novozagrebačkom okruženju. Bit će to prigoda za razgovor o brojnim temama koje pokreće Kožarićevo djelo kao što je i Isječak rijeke, skulptura nadahnuta rijekom Seinom, stvorena u Parizu 1959. Upravo je ta skulptura bila inspiracija za naslov ciklusa radionica Isječak Bundeka.
Sudionici će kroz ovu radionicu izraziti i oblikovati svoju viziju jezera Bundeka, uzimajući različite motive iz okoliša: drveće, nebo, životinje, insekte itd. Svoje radove će oblikovati u raznim tehnikama i materijalima ovisno o izboru motiva: savijanjem/gužvanjem papira i aluminijske folije, žicom, ili se pak služeći prirodnim materijalima, oblutcima, grančicama, lišćem itd.
Voditeljica radionice: Ksenija Filipović, akademska slikarica i kustosica. Asistentica: Marijeta Karlović, pripravnica MSU-a.
Okupljanje na recepciji u 16 sati.
Potrebno je prijaviti se na eduakcija@msu.hr ili telefon (01) 605 27 00 najkasnije do 10.6.2011. do 17 sati


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.