Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Radionice uz Kožarića - origami i aikido

Radionica origamija od 16 do 18 sati
Radionica aikida od 18 do 19 sati

ORIGAMI:

Askeza, prisutna u Kožarićevu opusu, leži u samom temelju origamija: papir, boju i kist reducira samo u papir.

Oblikovanjem čistog komada papira, bez rezanja i ljepljenja, moguće je minimalnim intervencijama izraziti poruku bogatu asocijacijama i metaforama. Podatan, skroman, „siromašan“
materijal, koji nema lažnu veličajnost, ne bez razloga čest je strukturni element u Kožarićevu bogatu opusu.
Suvremena origami umjetnost kao i Kožarić, voli izravnost i spontanost, propitivanje oblika i poruka koje u sebi nosi sam papir.
Voditeljica: Sanja Srbljinović Čuček, promotorica origamija u Hrvatskoj
Poželjno je prijaviti se na eduakcija@msu.hr, tel. 01/605 2700, najkasnije do četvrtka 7.7.2011. do 16 sati.

AIKIDO Prizemljenje pogleda

Traženje životnog smisla kroz vrlo jednostavne radnje i pokrete, vježbe disanja, uživanja u zelenilu, lelujanja vjetra na vodi, sve su to elelementi prisutni podjednako u Kožarićevu poimanju svijeta i japanskim Aikido vještinama.

Osim prezentacije stručnjaka borilačkih vještina i njihove uloge u tradiciji Japana i suvremenom društvu, posjetitelji će moći okušati se u KI relaksaciji, vježbama disanja, ćime će pridonijeti zdravijem odnosu spram okoline i samih sebe.
Ukoliko se želite i sami iskušati u vježbama disanja preporučamo da obučete jednostavnu sportsku odjeću i ponesete prostirku sa sobom. I pridružite se vježbačima na otvorenom!
Voditelj: Branko Mandić, Aikido Dojo Zagreb.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.