Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

MSU - FonArt Party

Osamnaestogodišnjaci slave generacijsku dobrodošlicu u punoljetnost koncertom u stalnom postavu Muzeja suvremene umjetnosti.

Povod za koncert je njihova zajednička želja da proslave hrabrost, posvećenost, postignuća i odlučnost u suočavanju sa svim izazovima koje susreću kao mlade osobe na putu prema zrelosti.
FonArt Party nije svakidašnji koncert klasične glazbe. On već svojim nazivom otkriva želju za drugačijim, suvremenijim prezentiranjem klasične glazbe i alternativnog načina zabavljanja mladih. Posjetioci će svojim prolaskom kroz stalni postav moći dinamično i spontano slušati različite skladbe, koje će svojim sadržajem komunicirati s izloženim umjetničkim djelima iz neposredne okoline. Ovim partijem izvođači će poželjeti sretan rođendan sebi, svojim prijateljima, ali i svim osamnaestogodišnjacima koji su pozvani da im se pridruže u proslavi.
Osim niza zanimljivih izvedbi s kojima su mladi glazbenici pokupili mnoge prestižne nagrade na natjecanjima u posljednjih godinu dana, na kraju ćemo moći pogledati i dvadesetominutnu predstavu ''Kolač'' mlade glumačke ekipe humorističnog naziva: ''Družina Babe'' iz Slunja, koji su upravo s ovim autorskim uradkom sudjelovali na ovogodišnjem Lidranu.
Ulaz na FonArt Party je slobodan.

Program:
Moderatori partija: Katarina Brajdić, Roberta Magdić i Petra Baričević

12:00 Katarina Rošćak, harmonika
''Tocatta'' (M.Miletić)

12:15 Andrija Roko Vušković, alt saksofon
''Portreti za alt saksofon'' (K. Seletković)

12:30 David Topić, marimba
''Saraband'' i ''Courante'' iz ''Cello suite d-mol'' (J.S. Bach)

12:45 Vladimir Šimunov, gitara
''Guajira'' (E. Pujol)

13:00 Sara Dragičević, solo pjevanje
''Daisies op. 38 br. 3'' (S. Rahmanjinov)
''Tu ch edi gel sei cinta'' - arija Lui iz opere Turandot (G. Puccini)

13:15 Matea Matasović, glasovir
''Elegija op.3 br.1'' (S. Rahmanjinov)
''Etida u fis – molu op.8 br.2'' (A. Skrjabin)

13:30 Družina Babe ''Kolač'', predstava
Scenarij: Nikola Butina, Ante Rakocija
Glume: Martina Begović, Nikola Butina, Nikola Katić, Ante RakocijaUpozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.