Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

TEČAJ CRTANJA I SLIKANJA!

Od rujna 2011. započinje tromjesečni tečaj crtanja i slikanja!

Upravo je započeo naš tromjesečni tečaj crtanja i slikanja za odrasle pod vodstvom akademske slikarice i kustosice Ksenije Filipović. U tečaj se mogu uključiti raniji polaznici našeg tečaja, ali također i oni koji sada prvi put žele iskušati svoje kreativne potencijale, družiti se s onima koji se u stvaralačkom procesu žele riješiti stresa, iskazati radost ili naprosto žele naučiti više o umjetnosti koja nas okružuje.

Od jednostavnijih crtačkih tehnika, olovke, ugljena, tuša, preko gvaša i akvarela, postupno ćemo upoznati složenije slikarske tehnike, koje se dakako i nadalje koriste u suvremenoj umjetnosti, a reprezentativne primjere nalazimo i u postavu MSU-a. Paralelno ćemo učiti kako savladati zakone kompozicije te otkriti kako prepoznati dobar crtež ili sliku, bez obzira da li se radi o povijesnim radovima ili suvremenoj umjetnosti.

Posebna povlastica našeg Tečaja crtanja i slikanja jest rad u izložbenim prostorima MSU-a, u stalnom postavu Zbirki u pokretu u vrijeme kad je prostor zatvoren za posjetitelje. Na taj način osigurat ćemo vašoj maloj grupi kvalitetan rad, individualan pristup te omogućiti kontemplaciju i uživanje u prvoklasnim djelima suvremene umjetnosti koja će biti glavni poticaj vašem kreativnom rastu.
Sav pribor i materijal osigurava MSU.
Preostalo je nekoliko slobodnih mjesta, pa nije kasno za last minute prijavu.

Nastava se održava: 1x tjedno u trajanju od 90 min
Broj sati unutar jednog tromjesječja: 18 sati
Nastava se održava u grupi od 10 do 15 polaznika, a pristup svakom polazniku je individualan.
Cijena tečaja: 300,00 kn/mj + PDV; Ukupno: 900,00 kn + PDV

Polaznici na početku mjeseca potpisuju ugovor kojim se obvezuju plaćati na početku mjeseca i na vrijeme. Obveza svakog polaznika nakon upisa je redovito dolaženje i plaćanje na vrijeme, a nedolasci na tečaj ne utječu na visinu cijene tečaja.

Tečaj će se održavati u izložbenim prostorima i pedagoškom prostoru Školice Muzeja suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17.
Za dob od 18 godina i starije.
Tečaj se održava ponedjeljkom od 17.30 do 19 sati.
Obavijesti i predbilježbe: eduakcija@msu.hr; tel (01) 6052700, www.msu.hr


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.