Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

RADIONICA: Treba li Suncu pozlata?

MSU i okolina Muzeja, od 16 do 18 sati
Dob: od 6 do 13 godina i odrasli u pratnji djece

U šetnji središtem Zagreba u ove vruće, sunčane dane vjerojatno ste se već susreli s Prizemljenim Suncem, velikom zlatnom kuglom u Bogovićevoj ulici? Jeste li znali da je to skulptura Ivana Kožarića čiju izložbu naslovljenu „Preko crte“ sada možete posjetiti u Muzeju suvremene umjetnosti?
Kipar Kožarić, poznat po svom nemirnom duhu, u jednom je razdoblju svog života sve predmete u svom ateljeu koji se tada nalazio u Medulićevoj 12 obojao u zlatno, od kutije za deterdžent do smeća, i time im promijenio izgled i značenje. Neke od tih „zlatnih“ skulptura naći ćete i na izložbi „Preko crte“ slobodno postavljenih na podu galerije.
Donesite i vi neki predmet kojem želite vratiti izgubljeni sjaj i podariti mu novo značenje koje nosi zlatna boja. Crtajte zlatnim flomasterima na bijeloj ili crnoj podlozi, složite kolaž od zlatnog papira ili naučite novu tehniku/pojam slaganjem različitih predmeta u istu cjelinu (assemblage), koje ćete zatim obojati u zlatno.
Voditeljica radionice: Petra Böhm, povjesničarka umjetnosti i pripravnica MSU-a.
Okupljanje na recepciji u 16 sati. Sudjelovanje u radionici je besplatno, a pribor i materijal osigurani.
Potrebno je prijaviti se na eduakcija@msu.hr ili na telefon (01) 605 27 00 najkasnije do petka 5. 8. 2011. do 17 sati
Okupljanje na recepciji u 16 sati. Sudjelovanje u radionici je besplatno, a pribor i materijal osigurani.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.