Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

RADIONICA: Stop: Grad!

MSU i okolina Muzeja, od 18 do 20 sati
Dob: od 6 do 13 godina i odrasli u pratnji djece

Klupe, prometni znakovi, kante za smeće, reklamni panoi, žardinjere za cvijeće - sve to čini „namještaj“ jednog grada. Koliko puta ste prošli kraj njih ne zamijećujući njihove oblike, boje ili razmještaj u prostoru? Jeste li se ikad zapitali koje nam sve priče može ispričati jedna ulična svjetiljka?
Na radionici Stop: Grad! istražit ćemo što je sve Ivan Kožarić pronašao u šetnji gradom i zašto mu se baš crvena kanta za smeće učinila tako lijepom. „Kao kipar, ja danas, živim gotovo isključivo na ulici. Hodajući od stana do atelijera i pješačeći obrnutim smjerom, zapravo živim s gradom, sa svim njegovim ljudima i „rekvizitima“, izjavio je Kožarić, taj neumorni šetač gradom.
Nakon rezgledavanja izložbe i sami ćemo krenuti u šetnju i vidjeti kakve nam sve priče može otkriti okolica Muzeja.
Kada Zagreb opusti ljeti, zastanite, čeka vas GRAD!
Voditeljica: Petra Srbljinović, povjesničarka umjetnosti, pripravnica MSU-a.
Okupljanje na recepciji u 16 sati. Sudjelovanje u radionici je besplatno, a pribor i materijal osigurani. Ulaz na izložbu za djecu do 7 godina besplatan.
Potrebno je prijaviti se na eduakcija@msu.hr ili telefon (01) 605 27 00 najkasnije do 12. 8. 2011. do 17 sati.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.