Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

RADIONICA: I kraj i početak

Od 16 do 18 sati, vanjski prostor MSU-a, za dob od 7 do 12 godina

Kraj ljeta čini se uvijek dolazi prije vremena. On ujedno najavljuje i novi početak, početak jeseni i početak nove školske godine. Sjetu zbog kraja ljeta brzo nadomješta uzbuđenje zbog škole, druženja, prijatelja, nove torbe, novih knjiga i nove pustolovine. Veselimo se i novim bojama: zlatna boja užarenih dana pretapa se u crveno-narančaste nijanse jeseni. Gledajući iz minute u minutu kako se žarko crvena pretapa u narančastu, a blijedo ružičasta u purpurnu shvaćamo kako svaka boja spektra sadrži u sebi i kraj one prethodne i početak sljedeće.
Na ovoj subotnjoj radionici koju ćemo održati u okolici Muzeja, pokušat ćemo istražiti prirodu boja. Stvorit ćemo kompoziciju koristeći samo čiste, osnovne boje, a zatim ih miješati s ostalima, dodavati i oduzimati, istražujući njihove odnose. Služit ćemo se crtačkim (flomasteri) i slikarskim tehnikama (akvarel, tempere) koje ćemo međusobno kombinirati. Kao podloga za rad poslužit će nam veliki formati papira koje ćemo ispružiti i oslikati na vanjskim terasama Muzeja.
Voditeljica: Ksenija Filipović, akademska slikarica i volonterka Tasnim Zin.
Okupljanje na recepciji u 16 sati. Sudjelovanje u radionici je besplatno, a pribor i materijal osigurani.
Potrebno je prijaviti se na: eduakcija@msu.hr ili telefon: (01) 60 52 700 najkasnije do 2.9.2011 do 17 sati.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.