Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

RADIONICA: Plastik fantastik

Od 16 do 18 sati, edukativni kutić u predvorju MSU-a , za dob od 7 do 12 godina

Nastavljamo s temom optičke iluzije, omiljenom u umjetnosti šezdesetih godina. Stoga ne čudi što se čitav jedan smjer u umjetnosti toga vremena naziva op-art, a mnoga djela na drugom katu Zbirki u pokretu trepere i titraju pred našim očima. Jedno od njih je i djelo talijanskog umjetnika Alberta Biasija ''Poliptih M'', nastalo uglavnom od plastike, materijala koji je šezdesetih godina, kada je djelo nastalo, postao popularan u proizvodnji mnogih stvari koje još i danas služe svrsi.
Koristeći svakodnevne predmete od plastike, kao što su čaše i šarene slamke, u radionici ćemo pokušati konstruirati oblike - reljefe i skulpture - koji će nas hipnotizirati svojim ''titranjem'' poput Biasijevog ''Poliptiha M''. Naučit ćemo kako u suvremenoj umjetnosti vrijedna umjetnička djela mogu nastati od svakodnevnih i jeftinih materijala i predmeta.
Materijal i pribor za radionicu su osigurani, radionica je besplatna
Voditeljica: Marijeta Karlović, povjesničarka umjetnosti.
Okupljanje na recepciji u 16 sati.
Potrebno je prijaviti se na eduakcija@msu.hr ili telefon (01) 605 27 00 najkasnije do 23.9.2011. do 17 sati


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.