Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

NULTI SAT: Projekcija filma ''Jezik leptira''

Besplatna projekcija filma za učitelje, nastavnike i profesore u 18 sati u dvorani Gorgona.

Kako bismo obilježili početak školske godine i nastavili uspješnu suradnju s obrazovnim ustanovama, učenicima, učiteljima, nastavnicima i profesorima te ih upoznali s našim novim programima za jesen 2011, upriličili smo projekciju visoko nagrađivanog španjolskog filma Jezik leptira. U toj dirljivoj obiteljskoj drami važno mjesto pripada odnosu učitelja i učenika, u osvit građanskog rata u Španjolskoj. Vjerujemo da će lik predanog i visoko etičnog učitelja pobuditi brojna pitanja o položaju učitelja u društvu danas te pokrenuti diskusiju o toj temi nakon završene projekcije.
Razgovor vodi: Nada Beroš, voditeljica Pedagoškog odjela MSU-a.
Potvrde na eduakcija@msu.hr ili (01) 60 52 700 kako bismo za Vas osigurali besplatne ulaznice.

Više o filmu:
Jezik leptira, drama, 1999, trajanje: 96'
Dobitnik Europske filmske nagrade i nagrade Goya za najbolji adaptirani scenarij
Redatelj: José Luis Cuerda
Glavne uloge: Manuel Lozano, Fernando Fernán Gómez and Uxía Blanco
Za dječaka Moncha započinje idilična godina: kreće u školu, ima odličnog učitelja, sklopi prijateljstvo s Roqueom, počinje tek shvaćati Erosove misterije te sa svojim starijim bratom, sviračem saksofona kreće na put iz svog rodnog grada u Galiciji. To je ujedno i godina kada se Španjolska Republika nalazi na udaru fašističkih pobunjenika. Monchov otac je republikanac, kao i njegov ostarjeli učitelj, don Gregorio. Kako se političke struje definiraju i postupno prevladaju snage straha, nasilja i izdaje, sve to mijenja Monchov užitak prelaska u punoljetnost.
Izbor filma: Zlatko Vidačković, filmski kritičar i voditelj kina Metropolis.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.