Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

NOVO: Kreativni origami

Tijekom studenog traje jednomjesečni tečaj Kreativnog origamija!

Origami (jap. ori – savijanje i kami – papir) je tradicionalna japanska umjetnost savijanja papira. Potječe iz 17. stoljeća, a popularizirana je izvan Japana pedesetih godina 20.st. Osnovna ideja se sastoji u bezbroj različitih mogućnosti savijanja i oblikovanja različitih vrsta papira u kompleksne skulpturalne forme bez rezanja ili upotrebe ljepila. Danas je origami nov način izražavanja u umjetnosti, dizajnu i arhitekturi, nov način promišljanja znanosti, dio mnogih izuma i nezaobilazan u oblikovanju modernog svijeta. Nerijetko se koristi u terapiji bolesnika kao i u dobrotvornim i mirotvornim akcijama.

Pozivamo vas da iskušate novu vještinu i priključite se KREATIVNOM ORIGAMIJU u Muzeju suvremene umjetnosti. Kroz jednomjesečnu eduakciju naučit ćete osnove origamija, tradicionalne, napredne i moderne tehnike savijanja, te čitanje i zapisivanje origami dijagrama i različitih uzoraka savijanja. Zasigurno ćete se zabaviti, opustiti, naučiti novu vještinu, te izraditi mnoštvo praktičnih poklona i ukrasa.

KREATIVNI ORIGAMI započinje početkom studenog 2011. i traje cijeli mjesec, a odvijat će se u zelenom salonu Muzeja suvremene umjestnosti, četvrtkom od 17:30 do 19 sati.

Cijena tečaja je 200kn + PDV. Minimalni broj polaznika kako bi Kreativni origami krenuo je petnaest.

Predbilježite se što prije mail adresu eduakcija@msu.hr ili na telefon 01/ 605 2700.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.