Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

ZIMZELENI FILMSKI KLUB

Projekcija filma Prekinuta šutnja u 18 sati u dvorani Gorgona.

Nastavljamo i ovog mjeseca u 18 sati s projekcijama filmova namijenjenih posjetiteljima koji vole gledati kvalitetan film u ugodnom okruženju, bez bučnih „špica“ i reklama. Upravo takav je naš Zimzeleni filmski klub u kojem vam nudimo nove i stare filmove, trudeći se da njihova kvaliteta uvijek bude zimzelena i preživi sve mijene ukusa.

U suradnji s Uredom za kulturu Veleposlanstva Španjolske u Zagrebu, u sklopu našeg Zimzelenog filmskog kluba prikazat ćemo film Prekinuta šutnja (Silencio roto) uglednog španjolskog redatelja Montxa Armendariza (nominiranog za Oskara za Tajnu srca /Secretos del corazón iz 1997. godine).

Glavna je junakinja filma djevojka Lucia koja se vraća u svoje malo planinsko selo u zimu 1944. Tamo ponovo susreće Manuela, mladog kovača koji pomaže borcima protiv frankističkog režima koji se skrivaju u planinama. Manuel privlači Luciju šarmom i hrabrošću, a kad ga frankisti osude, pobjegne u planine. Lucia će nakon toga otkriti snagu političke represije i njezin užas te strah... U glavnim ulogama ovog filma iz 2001. godine nastupaju Lucia Jimenez, Juan Diego Botto, Mercedes Sampietro i Ruben Ochandiano.

Projekcije Zimzelenog filmskog kluba odvijaju se jednom mjesečno, uz posebno povoljnu cijenu od 10 kuna za umirovljenike i osobe treće dobi. Redovna cijena ulaznice iznosi 25 kuna.

Posebna ponuda za petak 7.10.2011. za umirovljenike, posjetitelje starije dobi i osobe s invaliditeom:
ulaznica za izložbu Ivana Ladislava Galete Krajolik nulte točke i ulaznica za film Prekinuta šutnja:10
kuna.
Podsjećamo da je izložba otvorena do 18 sati.

Ova posebna ponuda vrijedi i za grupe učenika, grupe studenata Odsjeka za hispanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu i grupe učenika škola stranih jezika (najmanje 10 osoba).


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.