Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

PRVA SRIJEDA U MJESECU BESPLATNA!

Ulaz je slobodan na sve izložbe u MSU!

PRISTUP, u 12 sati
Pacijenti Dnevne bolnice Klinike za psihijatriju KBC Zagreb, pod vodstvom prim.dr. Vlaste Štalekar, posjetit će izložbu Ivana Ladislava Galete Krajolik nulte točke i pokušati odgonetati začudan Galetin svijet prepun paradoksa i „grešaka“. Umjetnik koji posebno cijeni različitost i protivi se „monokulturnom“ viđenju svijeta zasigurno će biti poticajan i u ovom susretu s pacijentima Dnevne bolnice.
Vodstvo: Nada Beroš, voditeljica Pedagoškog odjela.

PRVI SUSJEDI, u 14 sati
U programu u kojem ugošćujemo obrazovne i druge ustanove iz našeg neposrednog novozagrebačkog susjedstva ove srijede posjetit će nas učenici i profesori 1. Gimnazije iz Utrina. Posjetit će stalni postav s posebnim naglaskom na Atelijer Kožarić u kojem će ih dočekati i sam umjetnik. Susret i razgovor s umjetnikom Ivanom Kožarićem bit će dobar uvod u proces i prostor u kojem nastaje suvremena umjetnost danas.

PREDAVANJE, u 17 sati
Markita Franulić, Što Galeti znači „proširena fotografija“?
Izložbeni prostor
Izlaganje i vodstvo kroz izložbu Ivana Ladislava Galete s naglaskom na fotografskim radovima.
Povjesničarka umjetnosti i kritičarka Markita Franulić u svome izlaganju u postavu izložbe Krajolik nulte točke pokazat će kakvo mjesto i značenje ima fotografija u opusu Ivana Ladislava Galete. Ona tvrdi kako „fotografija za njega nije medij reprezentacije ni naracije, ni medij iskazivanja stanja i emocija“. Ona je „misaoni, teorijski , široko zasnovan i nerijetko hermetičan iskaz procesa istraživanja medija, njegovih značajki, sastavnih elemenata i mogućnosti, sredstvo propitivanja stvarnosti, percepcije i jezika umjetnosti“, te zaključuje kako Galetina „proširena fotografija“ podrazumijeva konceptualni i izvedbeni iskorak iz tradicionalnog sadržajnog i medijskog okvira, ali na način koji nije razmetljiv, nikada nije dosjetka niti je sam sebi svrha.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.