Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Subota uz Galetu u MSU!

Old timer klub "Biciklin" iz Koprivnice od 12 do 13 sati, radionica Slama ili sjeno? od 16 do sati i javni intervju: Marko Golub - Ivan Ladislav Galeta u 18 sati.

Oldtimer klub "Biciklin" iz Koprivnice
od 12 do 13 sati
U sklopu izložbe Ivana Ladislava Galete Krajolik nulte točke, koja je sva u znaku bicikliranja i zaštite okoliša, pozvali smo u goste jednu od najaktivnijih biciklističkih udruga iz Hrvatske Old timer klub „Biciklin“ iz Koprivnice. Klub je osnovan 2004. s namjerom da, u gradu u kojem je bicikl već desetljećima najkorištenije prijevozno sredstvo, promovira i unaprijeđuje biciklističku kulturu,rekreaciju i sport. Mnogi članovi voze bicikle proizvedene prije više od pola stoljeća.
Posebna je atrakcija što će dvadesetak članova kluba „Biciklin“ biti obučeni u odjeću iz tog vremena, te će biciklirati na platou ispred MSU-a, razgovarati sa zainteresiranom publikom o prednostima korištenja bicikla u 21. stoljeću i naravno posjetiti Galetinu izložbu na kojoj je lako izgubiti uporište, bez obzira jesu li ruke na guvernalu ili ne.
I ne zaboravite, Krajolik nulte točke jedina je izložba u okviru koje možete ubiciklirati u muzej i ostvariti popust od 50% na ulaznicu.
Izložbu prati i nagradna igra za sve posjetitelje, a glavna nagrada je bicikl Alite 40 KHS koji nam je darovao Keindl-sport iz Zagreba, a sretni dobitnik/dobitnica bit će izvučeni na završetku izložbe.

Radionica za najmlađe iz ciklusa: Saveznici prirode: „Slama ili sijeno ?“
od 16 do 18 sati
Dob: od 5 do 12 godina
Da biljni svijet itekako može biti materijal od kojeg se gradi umjetnički svijet, pokazat ćemo na radionici pod nazivom Slama ili sijeno? potaknutu radom Ivana Ladislava Galete pod naslovom „Vojvođanski tetraktis“ (1983), skulpturom velikih dimenzija, napravljenom od neobičnog materijala. Kojeg? Slame ili sijena? Umjesto krugova u žitu, kojima nam se „navješćuju“ izvanzemaljci, predstavit ćemo Galetine krugove u sijenu/slami te se iskušati u kreiranju vlastite „zemljane umjetnosti“, takozvane Earth Art ili Land Art.
Voditeljica: Martina Vidas Butorac, povjesničarka umjetnosti


Javni intervju: Marko Golub – Ivan Ladislav Galeta
u 18h, izložbeni prostor Krajolik nulte točke
Marko Golub, likovni kritičar i dugogodišnji novinar Radija 101, voditelj brojnih Kulturnih intervjua na Stojedinici i u mnogim drugim medijima, razgovara s umjetnikom Ivanom Ladislavom Galetom o njegovim umjetničkim strategijama i fenomenima poput gravitacije, vremena, prostora, statike i dinamike, koji u najvećoj mjeri zaokupljaju njegovo djelovanje. „Kao dijete koje uvijek iznova rastavlja i ponovno sastavlja igračku, ali u novoj konfiguraciji“, Golub tvrdi kako Galeta „na osnovu precizno razrađenih hipoteza svoja dosadašnja saznanja o mediju nastoji izbaciti iz ravnoteže, a zatim ih ponovno izbalansirati“.
Izložba je otvorena do 20 sati.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.